Цифровой репозиторий ХНУГХ им.А.Н.Бекетова

ЗАПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ВІЙСЬКОВОГО ОМБУДСМЕНА ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ЦИВІЛЬНОГО КОНТРОЛЮ НАД СЕКТОРОМ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Верещак, Олександр (2023) ЗАПРОВАДЖЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ВІЙСЬКОВОГО ОМБУДСМЕНА ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ЦИВІЛЬНОГО КОНТРОЛЮ НАД СЕКТОРОМ БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ УКРАЇНИ. In: Сучасні аспекти реформування системи публічного управління в умовах воєнного часу. матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції (27 жовтня 2023 року) / за заг. ред. О.І. Пархоменко-Куцевіл. Переяслав, С. 34-37.

[img] PDF - Requires a PDF viewer such as GSview, Xpdf or Adobe Acrobat Reader
4MB

Резюме

Інститут Військового омбудсмена є невід’ємним атрибутом підзвітного та прозорого для суспільства сектору безпеки. Як незалежний і об’єктивний орган інститут військового омбудсмена відіграє важливу роль у запобіганні та боротьбі зі зловживаннями службовими повноваженнями і порушеннями прав людини, незалежно від того, чи стосуються вони цивільних осіб чи представників збройних сил. Інститут військового омбудсмена приймає й розслідує скарги і звернення, а також інформує відповідні інстанції про порушення прав людини та інші проблеми системного характеру. Таким чином, його діяльність може мати серйозний ефект на рівні як окремої людини, так і сектору безпеки та відповідної нормативно-правової бази в цілому.

Тип объекта:Раздел книги
Тематика:Публикации в других изданиях
Код ID:65194
Размещен: аспірант Олександр Верещак
Размещен на:14 Мар 2024 13:46
Последнее изменение:14 Мар 2024 13:46

Только штат репозитория: страница управления объектом